Expat coachingEgy idegen országba település mindenki számára nagy lépés. Legyen a költözés oka szakmai vagy személyes, egy új környezetbe való beilleszkedés gyakran nehezebb feladat, mint megbirkózni a régi élet hétköznapi kihívásaival, amik esetleg a váltásra kényszerítettek. A coaching segítségével megtalálhatjuk az új élet szépségeit, könnyebben túltehetjük magunkat a költözés és az új kultúra okozta sokkon valamint a kezdeti mámort követő mélypontokon, és külföldi tartózkodásunkat teljessé, élménytelivé és élvezetessé tehetjük.

Ajánlott azoknak, akik

  • hosszabb külföldi útra vagy költözésre készülnek és szeretnék az ott töltött időt a lehető legjobban kihasználni
  • egy ideje külföldön élnek, de a váltás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket
  • más országból költöznek/költöztek Magyarországra, igyekeznek az új kultúrába beilleszkedni, az országban tartózkodásukat maximálisan kihasználni

A költözés bürokráciája és megszervezése önmagában óriási stressz lehet. A munkavállalási engedély, az autó regisztrációja, az új otthon kialakítása, a gyerekek beiskolázása, orvosok felkutatása, bankszámla nyitása, és még sok egyéb elkerülhetetlen feladat várja a vállalkozó szellemű expatot. Sokan már itt feladják. Ezek a problémák azonban – habár sok utánajárás és ügyintézés eredményeképpen – szép lassan megoldódnak. Csak ezt követően tűnik fel, hogy nem úgy zajlik az életünk, mint eddig: az új környezet hatással van munkahelyi teljesítményünkre, a körülöttünk lévő emberek hozzáállása és stílusa szokatlan, társasági életünk teljesen megszűnt, változtatnunk kell életritmusunkon, esetleg a család egyes tagjai különféleképpen reagálnak a változásra. A számtalan apró tényező olyan konfliktusokat és lelki problémákat hozhat előtérbe, amikre nem is számítottunk.

Egy költözés hatására új kereteket kell adnunk szakmai és magánéletünknek, életünk minden apró eleme megváltozik. Újra kell definiálnunk kapcsolatunkat családtagjainkkal, munkatársainkkal, szomszédainkkal, szokásainkkal, tárgyainkkal. Az Avant Coaching segít a külföldön élőknek abban, hogy mind munkahelyi mind magánéletükben gyorsan alkalmazkodjanak az új körülményekhez és kihívásokhoz, a vállalati és hétköznapi kultúrához, és külföldi életüket minél hasznosabbá és élvezetesebbé tegyék.