CoachingA coaching fogalma a sportpszichológiából ered, ahol a coach, az edző, támogató munkájával segít a sportolónak, hogy a lehető legjobb eredményt érje el, legyen az egy olimpiai aranyérem, egy egyéni rekord megdöntése, a szomszéddal játszott teniszmérkőzés, vagy egy tökéletesen kivitelezett jóga mozdulat.

Vajon van-e olyan olimpiai bajnok, aki edző nélkül jutott ilyen magasra? Aki támogatás nélkül lendült át a kemény munka mélypontjain, a fizikai fájdalmakon és fáradtságon? Aki magától tudta, merre kell elindulnia és mi az első lépés a siker felé vezető úton? Köztudott, hogy a sportolónak a sikerhez edzőre van szüksége, tehát ha el akarjuk érni célunkat, edzőt fogadunk.

Az élet egyik területe sem egyszerűbb a sportnál, a legtöbb ember mégis egyedül próbál boldogulni. Sokan mindent megtesznek, hogy elérjék céljaikat, mások pedig már az elején feladják. Egy jó edző, coach mindenkinek segítséget tud nyújtani abban, hogy még kiválóbb teljesítményt érjen el, vagy éppen elinduljon a siker felé vezető úton.

Nem mindenki született olimpiai bajnoknak – nem is mindenki törekszik erre, de egy jó edző bárkiből ki tudja hozni a lehető legjobb teniszezőt, úszót, táncost. A coach ugyanígy segít abban, hogy megtaláljuk a saját sikerünkhöz vezető utat, túllépjünk a nehézségeken, felálljunk egy rosszul sikerült táncmozdulat után és megtegyük a következő lépést.

Karrier coaching Expat coaching Nyelvi coaching Coaching angolul